Lainaa Heti

Internet on pullollaan eri lainantarjoajia, kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, jotka tarjoavat nopeaa lainaa ilman vakuuksia. Myös pankit tarjoavat lainaa nopealla aikataululla ja ilman vakuuksia. Nopean lainan tarjoajia voi hakea esim. hakusanoilla “heti lainaa”, “pikalaina” ja “laina”. Tai voit mennä suoraan oman pankin verkkosivuille ja etsiä sieltä Lainat-osion ja esim. täsmäluotto (OP.fi), kulutusluotto (S-Pankki) tai matkaluotto (Nordea).

1. Lainamäärä

Valitse lainamäärä: 1000 - 50 000 EUR

2. Ikäsi?

Kuinka vanha olet?

3. Maksuhäiriömerkintä?

Hyväksyttävä

Ei

Kyllä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin on lainoillakin. Yhteistä niille on se, ettei pienehköön lainasummaan tarvita vakuuksia, ja että ne on mahdollista saada tilille nopeasti. Yleensä myös takaisinmaksuajat ovat lyhyempiä, kuukausista vain vuoteen. Hyväksytyn lainapäätöksen saatuaan rahat voi saada tililleen jopa minuuteissa, joten saat todellakin lainaa heti.

Lainahakemuksen voit täyttää helposti ja nopeasti verkossa, haitpa lainaa rahoitusyritykseltä tai pankista. Yleensä lainahakemukseen tarvitaan henkilötiedot osoitteineen ja puhelinnumeroineen, haettava rahasumma, kenties toivottu takaisinmaksettava kuukausierä, tulotiedot ja pankkiyhteys. Allekirjoitukset voi hoitaa vaivatta pankkitunnuksilla. Vaatimukset lainalle vaihtelevat suuresti lainantarjoajasta riippuen. Alla muutamia esimerkkejä eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien lainaehdoista.

Fixura Ab Oy
– Ikä 21-68 vuoden välillä
– Asuinpaikka pysyvästi Suomessa
– Verkkopankkitunnukset Fixuran yhteistyöpankissa
– Matkapuhelin ja matkapuhelinliittymä Fixuran yhteistyöoperaattorin kanssa – numero ei saa olla salainen eikä prepaid

Bank Norwegian
– Vähintään 23-vuotias
– Ollut Suomen väestötietorekisterissä viimeiset 36 kk

Santander Consumer Finance
– Vähintään 24-vuotias
– Asuinpaikka pysyvästi Suomessa
– Tulot ennen veroja vähintään 1500 €/kk (18 000 € vuodessa)

S-Pankki
– Vähintään 25-vuotias
– Suomalainen henkilötunnus ja asuinpaikka vakituisesti Suomessa
– Säännölliset tulot vähintään 2000 €/kk (24 000 € vuodessa)

Osuuspankki (OP)
– Vähintään 23-vuotias
– Säännölliset tulot
– Osuuspankin tai Helsingin OP Pankin pitkäaikainen ja pääasiallinen asiakas
– Pysyvä asuinpaikka Suomessa

Yhteistä kaikille lainantarjoajien lainaehdoille on se, että luottotietojen on oltava moitteettomat eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Puhutaan myös moitteettomasti hoidetuista raha-asioista, mikä tarkoittaa myös puhtaita luottotietoja. Jos siis jokin laskuista on joutunut epähuomiossa ulosottoon asti ja siitä on tehty ulosottopäätös, on sinulla mitä todennäköisimmin tullut maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Lievillä merkinnöillä voi vielä saada lainaa, mikäli on hyvät perustelut merkinnän syylle tai lainantarpeelle. Nämä selvitykset pitää tehdä suoraan asiakaspalvelijalle, jos lainan aikoo saada, sillä verkkosivuilla tehtävä hakemus antaa lähes aina suoraan hylätyn luottopäätöksen, sillä tiedot tarkistetaan automaattisesti luottotietorekisteristä.

Mitä nopea laina maksaa?

Ilmaista lainan ottaminen ei milloinkaan ole, olipa se pikalainaa tai hitaampaa asuntolainaa. Kustannukset ovat eri luokkaa, kun puhutaan vakuudettomista pikalainoista verrattuna esim. vakuudellisesta asuntolainasta. Eroavaisuuksia on myös lainasummissa, sillä asuntolainaa voi hakea jopa 500 000 euroa, kun taas nopeaa lainaa haetaan yleensä 50 – 5000 euroa. Isompiakin lainasummia on tarjolla, kuten jopa 50 000 euroa; tosin silloin ei enää puhuta nopeasta tai vakuudettomasta lainasta.

Esimerkki 1. Risicum tarjoaa 500 € lainaa 12 kuukauden laina-ajalla. Kuukausilyhennys on 51,38 €, todellinen vuosikorko on maks. 49,8 % ja lopullinen arvioitu takaisinmaksettava summa on 616,01 €. Viidensadan euron laina maksaa lopulta 116,01 euroa ylimääräistä.

Esimerkki 2. OP tarjoaa lainaa 1200 €, 32:n kuukauden laina-ajalla. Kuukausilyhennys on 50 € ja todellinen vuosikorko 23,6 %. Lopullinen arvioitu takaisinmaksettava summa on 1620 €. Lainalle kertyy ylimääräisiä kuluja 420 euroa.

Esimerkki 3. Fixura tarjoaa 2000 € lainaa, 48 kuukauden laina-ajalla. Kuukausilyhennys on 65 €, todellinen vuosikorko on 32,52 %. Lopullinen arvioitu takaisinmaksettava summa on 3120,20 €. Lainalle kertyy ylimääräisiä kuluja 1120,20 euroa.

Esimerkki 4. OP tarjoaa asuntolainaa 20 000 euroa, laina-ajaksi valitaan 20 vuotta. Kuukausilyhennys on 104 €, todellinen vuosikorko on 2,6 %. Lopullinen arvioitu takaisinmaksettava summa on 25 633 €. Lainalle kertyy ylimääräisiä kuluja 5633 euroa.

Näistä lainavaihtoehdoista voi helposti nähdä, kuinka kallista pikalaina on. Mitä isommaksi lainasumma muuttuu ja mitä pidemmäksi laina-aika venyy, sitä kalliimmaksi laina lopulta tulee. Tämä ilmiö johtuu siitä, että lainaan lisätään korko, jolla lainanmyöntäjä kattaa kulunsa ja riskinsä, ja lisäksi tulevat kaikki lainanmyöntäjän tilinhoitokulut. Lainalla voi olla myös avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu ja muita juoksevia kuluja. Niiden kaikkien pitäisi käydä ilmi lainatarjouksesta, joka tulisikin lukea tarkkaan ennen allekirjoittamista. Vasta allekirjoittamisen jälkeen, joka voi tapahtua sähköisesti pankkitunnuksilla, laina on voimassa ja nostettavissa.

Korot mukautuvat lainanottajan maksukyvyn mukaan, joten summa jonka näet verkkosivuilla lainahakemusta täyttäessäsi ei välttämättä ole se summa, jota sinulle tarjotaan lainatarjouksessa. Todellinen vuosikorko on prosenttiluku, jota seuraamalla voi vertailla eri lainojen kalleutta ja halpuutta. Todellinen vuosikorko sisältää periaatteessa kaikki korot ja kustannukset, jotka lainaan sisältyvät.

Liittyykö lainaan riskejä?

Kyllä. Säästäminen on riskitöntä, koska se tapahtuu oman talouden puitteissa, eivätkä siihen vaikuta muut tahot. Säästämisellä voi jopa rikastua, jos säästötilin korko on tarpeeksi tuottoisa. Helpon ja nopeasti haettavan lainan ottamiseen liittyviä riskejä voi olla esim. yllättävä talouden huononeminen työttömyyden tai pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Korot saattavat kohota korkeiksi ja nostattaa lainan lopullisia kustannuksia. Riskeistä voi seurata maksukyvyttömyys ja laskujen joutuminen ulosottoon, mikä puolestaan vaarantaa useita asioita maksuhäiriömerkinnällä.