Lainaa 3000

Mitä tehdä, kun on juuri löytänyt alennusmyynnistä täydellisen sohvan, tulevan talven lomamatkan tai saanut loistavan remonttitarjouksen, mutta tilin saldo näyttää vähemmän kuin toivotun hankinnan hintalappu? Oma talouskin kestäisi 3000 euron hankinnan, jonka saisi helposti budjetoitua tulevien kuukausien menoihin. Yksi vaihtoehto on odottaa ja säästää, jolloin tilaisuus menee sillä kertaa ohi, mutta tulee varmasti vielä joskus uudestaan. Toinen vaihtoehto on ottaa lainaa. Lainaa tarjoavat niin pankit kuin rahoitusyrityksetkin internetissä, ja lainan hakeminen on nykyään helppoa ja nopeaa.

1. Lainamäärä

Valitse lainamäärä: 1000 - 50 000 EUR

2. Ikäsi?

Kuinka vanha olet?

3. Maksuhäiriömerkintä?

Hyväksyttävä

Ei

Kyllä

Mistä ja miten?

3000 euron lainaa tarjoavat eri rahoitusyritykset internetissä ja myös pankit. Yleensä tämän suuruinen laina on mahdollista saada ilman vakuuksia tai henkilötakaajia. Sinun ei siis tarvitse asettaa lainan vakuudeksi omaisuuttasi, kuten asuntoa, eikä pyytää ystäviäsi henkilötakaajiksi. Usein tämän suuruiset lainat myös käsitellään nopeasti lainantarjoajan puolella, ja rahat voivat tulla tilille jopa minuuteissa. Nopeasti saatavilla olevaan lainaan liittyy riski ottaa se liian heppoisin perustein, joten tee tiukka harkinta lainalle ennen sen hakemista. Mikäli aiot asettaa vakuuden lainallesi, lainan saa edullisemmin kuin ilman vakuutta.

Lainaa voi hakea internetissä esim. hakusanoilla “lainaa 3000”, “pikalaina” tai “pienlaina”. Tai voit mennä suoraan pankkisi verkkosivuille ja etsiä sieltä Lainat-osion, jossa kerrotaan tarkemmin, kuinka paljon pankkisi saattaa lainata. Kaikki pankit eivät tarjoa näin pieniä lainoja, vaan esim. S-Pankin lainat alkavat 5000 eurosta. Sitä vastoin OP (Osuuspankki) tarjoaa pienempääkin lainaa nimellä Kulutusluotto, ja Danske Bankin tarjoamia lainoja ovat Kertalaina ja Käyttölaina.

Lainahakemusta varten tarvitaan yleensä henkilötietojen lisäksi osoitetiedot, työtiedot ja tietenkin haettu lainamäärä ja – riippuen luotonmyöntäjästä – myös toivottu kuukausierä. Lainaa voit hakea, mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä eli luottotietosi ovat puhtaat. Muut lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Niitä voivat olla mm. suomalainen puhelinliittymä (ei prepaid), vähimmäisikä 20 vuotta (vaihtelee suurestikin eri luotonmyöntäjien kesken) ja suomalainen pankkitili. Ehtoihin kannattaa tutustua ennen lainahakemuksen täyttöä, jotta säästyy turhalta vaivalta ja löytää luotonmyöntäjän, jonka ehtoihin pystyy samaistumaan. Ehdot löytyvät yleensä luotonmyöntäjän verkkosivuilta nimillä sopimusehdot, ehdot tai luottoehdot.

Mitä se maksaa?

Ilmaista lainaa ei ole olemassakaan, joten olethan varautunut kustannuksiin. Vakuudettomat pikalainat ovat lähestulkoon aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat. Ylimääräisillä kustannuksilla, kuten koroilla ja lainanhoitokuluilla, luotonmyöntäjä kattaa lainaamansa summan riskit ja kulut. Vakuudellisissa lainoissa riskit kuitataan vakuuksilla, kuten asunnolla tai henkilötakaajilla.

Korot ovat yleensä henkilökohtaisia ja niistä päättävät luotonmyöntäjät, kuitenkin tiettyjen lakisääteisten korkokattojen puitteissa. Korkojen lisäksi saatetaan lainaajalta periä lainanavausmaksu (monet pikavippaajat tarjoavat tämän palvelun ilmaiseksi ensilainaajalle), kuukausittainen laskutuslisä, nostopalkkio jne.

Esimerkkilaskelmia 3000 euron lainalle
– Aasa-luotonmyöntäjä: takaisinmaksuaika 24 kk, lyhennyserä noin 196 €/kk. Todellinen vuosikorko noin 56,50 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 4856,70 €.
– OP Pankki, vakuudeton vaihtoehto: takaisinmaksuaika 18 kk, lyhennyserä 190 €/kk, todellinen vuosikorko 17,30 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 3395 €.
– OP Pankki, vakuudellinen vaihtoehto: takaisinmaksuaika 17 kk, lyhennyserä 190 €/kk, todellinen vuosikorko 19,30 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 3349 €.
– Credit24-luotonmyöntäjä: takaisinmaksuaika 24 kk, lyhennyserä 185,71 €/kk, todellinen vuosikorko 50,10 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 4456,95 €.

Miten voin vertailla lainoja?

Yksinkertaisin tapa on vertailla todellisia vuosikorkoja keskenään, sillä se antaa parasta osviittaa siitä, miten suuret lainan kulut tulevat olemaan. Mitä suurempi prosentti, sitä kalliimpi laina on. Esimerkeistä kalleimman lainan tarjoaa tässä tapauksessa rahoitusyhtiö Aasa antamalla arvioiduksi todelliseksi vuosikoroksi 56,50 %, ja lopullinen takaisinmaksettava summaa on vertailussa kaikista suurin. Todellinen vuosikorko sisältää periaatteessa kaikki luotonmyöntäjän lainaan lisäämät kulut ja korot, kuten mm. avausmaksut, tilinhoitomaksut ja nostomaksut. Verkkosivuilla saatu lainaehdotus on vain suuntaa-antava ehdotus, ja lopulliset kustannukset kirjataan henkilökohtaiseen lainatarjoukseen. Tarkista siis lainatarjous huolella ennen allekirjoittamista!