Lainaa 2000

Mitä tehdä, kun on juuri löytänyt alennusmyynnistä täydellisen sohvan tai tulevan talven lomamatkan, mutta tilin saldo näyttää vähemmän kuin toivotun hankinnan hintalappu? Oma talouskin kestäisi parin tuhannen euron hankinnan, jonka saisi helposti budjetoitua tulevien kuukausien menoihin. Yksi vaihtoehto on odottaa ja säästää, jolloin tilaisuus menee sillä kertaa ohi, mutta tulee varmasti vielä joskus uudestaan. Toinen vaihtoehto on ottaa lainaa. Lainaa tarjoavat niin pankit kuin rahoitusyhtiötkin internetissä, ja lainan hakeminen on helppoa.

1. Lainamäärä

Valitse lainamäärä: 1000 - 50 000 EUR

2. Ikäsi?

Kuinka vanha olet?

3. Maksuhäiriömerkintä?

Hyväksyttävä

Ei

Kyllä

Mistä ja miten?

Kahden tuhannen euron lainaa tarjoavat eri rahoitusyritykset internetissä ja myös pankit. Yleensä tämän suuruinen laina on mahdollista saada ilman vakuuksia tai henkilötakaajia. Sinun ei siis tarvitse asettaa lainan vakuudeksi omaisuuttasi, kuten asuntoa, eikä pyytää ystäviäsi henkilötakaajiksi. Usein tämän suuruiset lainat myös käsitellään nopeasti lainantarjoajan puolella, jarahat voi saada tilille jopa minuuteissa. Nopeasti saatavilla olevaan lainaan liittyy riski ottaa se liian heppoisin perustein, joten tee tiukka harkinta lainalle ennen sen hakemista.

Lainaa voi hakea internetissä esim. hakusanoilla “lainaa 2000”, “pikalaina” tai “pienlaina”. Tai voit mennä suoraan pankkisi verkkosivuille ja etsiä sieltä Lainat-osion, jossa kerrotaan tarkemmin, kuinka paljon pankkisi saattaa lainata. Kaikki pankit eivät tarjoa näin pieniä lainoja, vaan esim. S-Pankin lainat alkavat 5000 eurosta. Sitä vastoin OP (Osuuspankki) tarjoaa pienempiäkin lainoja nimellä Kulutusluotto, ja Danske Bankin tarjoamat lainat ovat nimeltään Kertalaina ja Käyttölaina.

Lainahakemusta varten tarvitaan yleensä henkilötietojen lisäksi osoitetiedot, työtiedot ja tietenkin haettu lainamäärä ja – riippuen luotonmyöntäjästä – myös toivottu kuukausierä. Lainaa voit hakea, mikäli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, eli luottotiedot ovat puhtaat. Muut lainaehdot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Niitä voivat olla mm. suomalainen puhelinliittymä (ei prepaid), vähimmäisikä 20 vuotta (vaihtelee suurestikin eri luotonmyöntäjien kesken) ja suomalainen pankkitili. Ehtoihin kannattaa tutustua ennen lainahakemuksen täyttöä, jotta säästyy turhalta vaivalta ja jotta löytää luotonmyöntäjän, jonka ehtoihin pystyy samaistumaan. Ehdot löytyvät yleensä luotonmyöntäjän verkkosivuilta nimillä sopimusehdot, ehdot tai luottoehdot.

Mitä se maksaa?

Ilmaista lainaa ei ole olemassakaan, joten olethan varautunut kustannuksiin. Vakuudettomat pikalainat ovat lähestulkoon aina kalliimpia kuin vakuudelliset lainat. Ylimääräisillä kustannuksilla, kuten koroilla ja lainanhoitokuluilla luotonmyöntäjä kattaa lainaamansa summan riskit ja kulut. Vakuudellisissa lainoissa riskit kuitataan vakuuksilla, kuten asunnolla tai henkilötakaajilla.

Lainan lisäkuluista tulivat mainittua korot ja lainanhoitokulut. Korot ovat yleensä henkilökohtaisia ja niistä päättävät luotonmyöntäjät, kuitenkin tiettyjen lakisääteisten korkokattojen puitteissa. Korkojen lisäksi saatetaan lainaajalta periä lainanavausmaksu (monet pikavippaajat tarjoavat tämän palvelun ilmaiseksi ensilainaajalle), kuukausittainen laskutuslisä, nostopalkkio jne.

Esimerkkilaskelmia 2000 euron lainalle

– OP Pankki: takaisinmaksuaika 20 kk, lyhennyserä 120 €/kk, todellinen vuosikorko 21,90 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 2367 €.
– Credit24-luotonmyöntäjä: takaisinmaksuaika 24 kk, lyhennyserä 123,81 €/kk, todellinen vuosikorko 50,10 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 2971,24€.
– Danske Bank -pankki: takaisinmaksuaika 48 kk, lyhennyserä noin 49,50 €/kk. Todellinen vuosikorko 12,70 % ja lopullinen takaisin maksettava summa 2377,60 €.

Miten voin vertailla lainoja?

Yksinkertaisin tapa on vertailla todellisia vuosikorkoja keskenään, sillä se antaa parasta osviittaa siitä, miten suuret lainan kulut tulevat olemaan. Mitä suurempi prosentti, sitä kalliimpi laina on. Esimerkeistä kalleimman lainan tarjoaa tällä kertaa rahoitusyhtiö Credit24, antamalla todelliseksi vuosikoroksi 50,10 % ja kun katsotaan lopullista takaisinmaksettavaa summaa, on se kaikista suurin. Todellinen vuosikorko sisältää periaatteessa kaikki luotonmyöntäjän lainaan lisäämät kulut ja korot, kuten mm. avausmaksut, tilinhoitomaksut ja nostomaksut. Verkkosivuilla saatu lainaehdotus on vain suuntaa-antava ehdotus, ja lopulliset kustannukset kirjataan henkilökohtaiseen lainatarjoukseen. Tarkista siis lainatarjous huolella ennen allekirjoittamista!”